ه‍.ش. ۱۳۹۲ آذر ۴, دوشنبه

== A Note on Thanksgiving Day, in English & Persian ==


1
American Thanksgiving Day

Thanksgiving, or Thanksgiving Day, is a holiday celebrated in the United States on the fourth Thursday in November. It has been an annual tradition since 1863. The event that Americans commonly call the "First Thanksgiving" was celebrated by the Pilgrims after their first harvest in the New World in 1621. This feast lasted three days, and it was attended by 90 Native Americans and 53 Pilgrims. The New England colonists were accustomed to regularly celebrating "thanksgivings"- days of prayer thanking God for blessings such as military victory or the end of a drought. The day after Thanksgiving is a day off for some companies and most schools and often the largest shopping day of the year. It is popularly known as Black Friday, or as Buy Nothing Day to those who object to the commercialization of the holiday. The Monday after Thanksgiving is sometimes called Cyber Monday.
http://en.wikipedia.org/wiki/Thanksgiving_in_the_United_States
روز شکرگزاری یا روز سپاسگزاری یک جشن سنتی در آمریکای شمالی است که در آن به شکرانه برداشت محصولات جشنی برگزار می‌شود. در ایالات متحده این جشن در چهارمین پنج شنبه ماه نوامبر و در کانادا در دومین دوشنبه ماه اکتبر گرفته می‌شود. این روز در ایالات متحده آمریکا و کانادا تعطیل رسمی است. ایرانیان باستان نیز جشنی همانند به نام مهرگان برپا می‌کردند.
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B1%D9%88%D8%B2_%D8%B4%DA%A9%D8%B1%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DB%8C

Thanksgiving Day is a federal holiday celebrated on the fourth Thursday in November.
In the fall of 1621, the Pilgrims held a three-day feast to celebrate a bountiful harvest. Many regard this event as the nation's first Thanksgiving. Most Americans are familiar with the Pilgrim's Thanksgiving Feast of 1621, but few realize that it was not the first festival of its kind in North America. Long before Europeans set foot in the Americas, native peoples sought to insure a good harvest with dances and rituals such as the Green Corn Dance of the Cherokees. The first Thanksgiving service known to be held by Europeans in North America occurred on May 27, 1578 in Newfoundland, although earlier Church-type services were probably held by Spaniards in La Florida. However, for British New England, some historians believe that the Popham Colony in Maine conducted a Thanksgiving service in 1607. In the same year, Jamestown colonists gave thanks for their safe arrival, and another service was held in 1610 when a supply ship arrived after a harsh winter. Berkley Hundred settlers held a Thanksgiving service in accordance with their charter which stated that the day of their arrival in Virginia should be observed yearly as a day of Thanksgiving, but within a few years an Indian uprising ended further services. Thus British colonists held several Thanksgiving services in America before the Pilgrim's celebration in 1621.
http://www.usa.gov/Citizen/Topics/Thanksgiving.shtml
 
ریشه ی تاریخی روز شکرگزاری بنا بر وبلاگ فارسی وزارت امور خارجه ی امریکا:
اگرچه روایات متفاوتی در مورد چگونگی پیدایش روز شکر گزاری در آمریکا وجود دارد، اما آشناترین داستان در باره این روز، حاکی از آنست که این سُنت برای نخستین بار در سال ١٦٢١ میلادی،  در مستعمره نشین پلیموت، جایی که امروزه به ایالت ماساچوست شهرت دارد پدیدار شد. در سپتامبر ١٦٢٠، یک کشتی کوچک به نام “می فلاور”، پلیموت انگلستان را به مقصد سرزمین نو ( آمریکا) ترک کرد. این کشتی حامل ١٠٢ مسافر بود. برخی از این مسافران جدایی طلبان مذهبی بودند که در جستوی آزادی های بیشتر ، و  همچنین مأمنی جدید می گشتند که در آن بتوانند بطور آزادنه مناسک مذهبی خود را به جا بیاورند. برخی دیگر، اِغوا شدگانی بودند که توسط سوداگران، و با وعده دست یابی به ثروت و امکانات مادی بیشتر به این سوی اقیانوس اطلس کشانده شده بودند. سرنشینان کشتی “می فلاور”، با عبور از خطراتی که امواج پر تلاطم اقیانوس متوجه آنها میکرد،  خستگی سفری  طولانی را به جان خریدند.  این کشتی سرانجام پس از ٦٦ روز، در نزدیکی های “کیپ کاد” و در دهانه رودخانه هادسون لنگر انداخت. البته این مکان تا حدی دور تر از مکان از پیش تعیین شده ای بود که آنها در نظر گرفته بودند. یک ماه بعد، کشتی “مِی فلاور”  با عبور از خلیج ماساچوست، در محله ای در نیو انگلند کنونی لنگر انداخت. اینجا مکانی بود که این مسافران انگلیسی، که امروزه در آمریکا به “جمع زائران” شهرت دارند، کار بنای مستعمره نشین پلیموت را آغاز کردند. 
در ماه نوامبر سال ١٦٢١، و پس از فصلی پربار بلحاظ برداشت محصولاتی مانند ذرت و غیره، ویلیام بردفورد فرماندار محلی پلیموت- ترتیبات برگزاری میهمانی مشترک میان مستعمره نشینان و برخی از قبایل محلی سرخپوستان، بویژه قبیله “وامپانواگ” را فراهم ساخت. این میهمانی در تاریخ آمریکا، به عنوان نخستین روز شکرگزاری شناخته میشود. البته خود برگزارکنندگان این مراسم شاید این نام را برای آن انتخاب نکرده بودند. در هر حال، برپایی این این جشن، سه شبانه روز بطول انجامید. هیچ  اطلاع یا مدرک تاریخی در مورد مِنو یا محتوای خواراکی های آنروز در دست نیست. اما یادداشتهای اِدوارد وینسلو،  تاریخ نگار “زئران” نشان میدهد که چهار مرد بدستور بردفورد فرماندار پلیموت، ماموریت آماده سازی های لازم برای برگزاری این جشن را بر عهده داشتند.
http://blogs.usembassy.gov/persian/2011/11/23/%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C-%DA%A9%D9%88%D8%AA%D8%A7%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%DB%8C%D9%86%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%B4%DA%A9%D8%B1-%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A2/
 
2
Canadian Thanksgiving Day

Thanksgiving, or Thanksgiving Day (Canadian French: Jour de l' Action de grâce), occurring on the second Monday in October, is an annual Canadian holiday which celebrates the harvest and other blessings of the past year... As a liturgical festival, Thanksgiving corresponds to the English and continental European Harvest festival, with churches decorated with cornucopias, pumpkins, corn, wheat sheaves, and other harvest bounty, English and European harvest hymns sung on the Sunday of Thanksgiving weekend, and scriptural selections drawn from biblical stories... The history of Thanksgiving in Canada can be traced back to the 1578 voyage of Martin Frobisher from England in search of the Northwest Passage.
  From Thanksgiving (Canada) in Wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page

تاریخچه روز شکرگزاری در کانادا : مردم بومی قاره آمریکا قبل از اینکه کاشفان و مهاجران اروپایی وارد کانادا شوند، برای جشن شکرگزاری مراسم و فستیوال برگزار می کردند. در ابتدا شکرگزاری های اروپایی جهت سپاس گزاری کردن برای برخی خوش اقبالی های ویژه برگزار می شد. اولین نمونه از این نوع مراسم، جشن مارتین فرابیشر کاشف در سال ۱۵۷۸ میلادی بود و بعد از اینکه او از سفر طولانی و پرتلاش خود برای پیدا کردن یک گذرگاه شمالی از اروپا به آسیا جان سالم بدر برده بود برگزار شد. بسیاری از شکرگزاری ها پیرو رویدادهای قابل توجه در طول قرن ۱۸میلادی برگزار می شد. پناهندگان فراری از جنگ داخلی در ایالت متحده آمریکا فرهنگ جشن شکرگزاری سالانه را به کانادا آوردند. از سال ۱۸۷۹، هر سال روز شکرگزاری برگزار می شد، اما در زمانهای مختلف وبا موضوعی خاص . برای سالها، موضوع شکرگزاری “برکات فراوان برداشت” بود. گرچه، در سالهای بعد سالگرد طلایی ملکه ویکتوریا و تاج گذاری شاه ادوارد هفتم موضوع شکرگزاری شدند. از پایان جنگ جهانی اول تا سال ۱۹۳۰، هردو روز آتش بس و روز شکرگزاری در نزدیکترین دوشنبه به ۱۱ نوامبر، یعنی سالگرد پایان رسمی دشمنی ها در جنگ جهانی اول، جشن گرفته می شدند. در سال ۱۹۳۱، روز آتش بس به روز یاد بود تغییر نام داده شد و روز شکرگزاری به یک دوشنبه در ماه اکتبر منتقل شد. از سال ۱۹۵۷، روز شکرگزاری همواره در دومین دوشنبه ماه اکتبر برگزار می شود.
نمادها: روز شکرگزاری در کانادا به جشنواره های برداشت محصول سنتی اروپایی پیوسته است. یک تصویر متداول که در این زمان از سال دیده می شود ظرفی است به شکل قیف که با میوه های فصلی و سبزیجات پرشده است و در فرهنگ یونان باستان نشانی از وفورنعمت است. بوقلمون کباب شده، کدو تنبل، ذرت و نمایش بزرگی از غذاها نیز به عنوان نماد روز شکرگزاری استفاده می شود.
http://www.westpass.ca/?p=3262

 3
Persianized Thanksgiving recipe of the Stuffed Turkey Breast Roll or Roulade

In the very first post that I wrote a few years back just before the Thanksgiving Day, I mentioned that I am very fascinated by the creative way in which Persians combine food cultures. When invited to spend Thanksgiving Day with Persians it’s always fun for me to see what type of dishes appear on the table, specifically, see how East meets West as far as flavors and cooking techniques are concerned...
I still say Soul Food style Thanksgiving is the best I have ever had, hands down. Truth be told though, Persian style is a very close second!
With that said, today I bring you yet another Persianized Thanksgiving recipe. This Stuffed Turkey Breast roll or roulade is sure to impress your guests and the best part of it is the fact that it doesn’t take a whole day to cook! In fact, it only take just over one hour!!
This turkey roulade takes a bit of work to prep, but the best thing about it, is the fact that you can make it the night before Thanksgiving and place it in the fridge. On the day of, bring it to room temperature and simply roast it for just over an hour.
 Ingredients (serves 6 to 8 ) : 1 turkey breast (3 1/2 to 4 lb) - 2 eggs - 1 cup parsley - cup cilantro - 1/2 cup mint - 1/4 cup dill - 1/4 cup tarragon - 20 chives - 1/4 cup cranberries - 10 slices Kalbas (Mortadella) - 4 medium carrots - 1/4 of a butternut squash - 4 oz green beans - 12 baby potatoes - 12 medium pear onions - 5 garlic cloves - 1 cup white wine - 2 tbsp butter - 2 tbsp flour - 1 cup broth - olive oil - salt & pepper
http://mypersiankitchen.com/stuffed-turkey-breast/#more-6123
بهترین روش پخت بوقلمون
http://www.yadbegir.com/main/cook/perfectturkey.htm
طرز تهيه ی خوراک بوقلمون با كمپوت آناناس
http://pazira.org/dastoor/khorak/boghalamoon2.aspx
طرز تهیه ی خوراک بوقلمون با سس خردل
موادلازم : ۴ تا ۶ عدد ران بوقلمون - کمی نمک - کمی روغن
مواد لازم برای تهیه سس : ۴ قاشق غذاخوری کره - نصف یک پیاز بزرگ - نصف فنجان سرکه ی سیب - یک دوم فنجان شکر - یک دوم فنجان خردل - یک قاشق چایخوری دارچین - یک عدد برگ بو - نمک به میزان دلخواه
طرز تهیه : بوقلمون را بخوبی شسته و به آن نمک بزنید و برای ۳۰ دقیقه در دمای آشپزخانه قرار دهید. برای تهیه سس پیاز را در کره به آرامی تفت دهید. سپس سرکه ی سیب را همراه شکر، خردل و دارچین و برگ بو به آن اضافه کنید. این مواد با حرارت ملایم باید برای ۳۰ دقیقه بپزند تا سس جا بیفتد. بوقلمون ها را روی کباب پز بگذارید پس از ۳ تا ۴ دقیقه با قلم مو از سس تهیه شده به آن آغشته کرده و اجازه دهید تا بوقلمون کبابی شود.
این کار را تا کبابی شدن تمام سطوح بوقلمون ادامه دهید. هر ۲۰ دقیقه یکبار این سس را باز هم به نقاط کبابی شده آغشته کرده تا بوقلمون کاملاً طعم سس را به خود بگیرد. به یاد داشته باشید که گوشت بوقلمون سفت است و باید با حرارت بسیار ملایم و به مدت طولانی پخته و کبابی شود.
http://www.persianpersia.com/lifestyle/ldetails.php?articleid=8308&parentid=56&catid=158

4
Iranian festival of Mehregan coincides with Thanksgiving Celebration in Canada

A. Mehregan or Mehregan Feast (in Persian: Jashn-e-Mehregan) is an ancient Iranian autumn festival, observed on the 8th or 9th of October (which corresponds to Mehr day or the 16th of Mehr, the seventh month of the Iranian Calendar), and it is a celebration dedicated in honor of Mithra (Mitra) or Mehr, the Persian god of Light, Love, Knowledge, and Commitment... Mehregan is also a harvest festival often compared to Thanksgiving in North America. In the United States, Thanksgiving is celebrated on the fourth Thursday of November and, in Canada, on the second Monday in October. In fact, in Iranian tradition Mehregan is a celebration of Thanksgiving between family and friends, and charity to the poor. The festival symbolically ends with bonfires and fireworks.
http://iranian.com/main/blog/m-saadat-noury/joyful-moments-mehregan.html
B. Although Mehregan has lost its original spiritual significance over the past 4,000 years, it has changed into a grand festival that has Love, Friendship, Understanding, Knowledge, Compassion, Commitment, and Unity as its driving force. Since Mehregan is the beginning of autumn and coincides with the annual harvest, it is also celebrated as the Persian Thanksgiving or Harvest festival.
http://jenniferlshelton.com/tag/harvest/
 
شباهت جشن مهرگان با روز شکر گزاری
 شباهت زیاد جشن شکرگزاری از برکات الهی در پی برداشت خرمن با جشن مهرگان ایران باستان قابل تعمق و مطالعه است
http://hammer-of-the-gods.persianblog.ir/pages/1/
  ازجمله جشن‌های متعدد كه يادگار عمر دراز و شكوه و جلال گذشته درخشان ملت ايرانست " مهرگان" را بايد شمرد. اين جشن، روزی، درعظمت و اهميت  تالی نوروز بوده است. تحقيق درباره اصل اين جشن بزرگ ايرانی، و سوابق تاريخی آن، فرصتی بيشتر می‌خواهد و مقاله‌ها و كتابها بايد بدان اختصاص داد كه تهيه آنها كاردانشمندان اهل فن است. درقرون نخستين بعد ازاسلام هنوزجشن مهرگان رونق و شكوه باستانی خود را ازدست نداده بود. ديوان اكثر شاعران بزرگ قرون چهارم و پنجم را كه بگشائيم قصايدی شيوا و بلند دروصف جشن مهرگان و تهنيت بزرگان عهد درآنها می‌يابيم : دكتر پرويز ناتل خانلری
http://www.pyknet.net/1383/hafteh/11bahman/hafteh_page/96khanlari.htm
http://www.jasjoo.com/books/new-poems/houshang_ebtehaj/121/3529
  مهرگان : در زنجیری از سروده ها
http://iranian.com/main/blog/m-saadat-noury-146.html
نوشتاری پیرامون جشن مهرگان په زبان انگلیسی

5
Gahambars

The seasonal festivals, called gahambars (meaning "proper season"), occur six times a year
http://en.wikipedia.org/wiki/Gahambars

گاهانبار :‌ جشن شکرگزاری زرتشتیان ایران
در باورهای کهن ایرانیان آمده که خداوند جهان را در شش مرحله آفرید. ایرانیان باستان برای سپاسگزاری از این شش آفرینش، شش بار در سال جشن‌هایی می گرفتند. این جشن‌ها هنوز بین زرتشتیان برگزار می‌شود.
http://www.iranianuk.com/page.php5?id=20131028211813018
سفره ی گاهانبار و فلسفه برگزاری گاهانبار
http://www.berasad.com/fa/content/view/195/

Epilogues
1. Thanksgiving may be considered as many immigrant's favorite holiday because in contrast to the religious holidays of Christmas and Easter, and the Fourth of July which is a very "American" holiday, Thanksgiving can be celebrated by many people of various cultures, races, and ethnicities.
2. Thanksgiving has a focus on gratitude and each year the Thanksgiving Day may be the perfect time to turn our thoughts toward all we have to be thankful for .

روز شکرگزاری فرخنده و خجسته باد!Happy Thanksgiving

دکتر منوچهر سعا دت نوری

گزیده ای از نوشتارها

http://msnselectedarticles.blogspot.ca/2013/11/about-thanksgiving-day.html